Pályázatok

TörténetProfilunkMinőségbiztosítás

Annak érdekében, hogy cégünk a legmagasabb szinten tudja vevőit kiszolgálni, folyamatos gyártmány és gyártásfejlesztés szükséges. Anélkül ez elképzelhetetlen.

 

A száz százalékban magyar tulajdonban lévő Weszta-T Kft. üzembe helyezte Esztergomban új gyártógépét.

 

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a Nemzetgazdasági Minisztérium, mint Támogató, a meghirdetett „A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” című felhívás alapján a WESZTA-T KFT., mint támogatást igénylő támogatási kérelmét, támogatásra alkalmasnak minősítette.

 

A projekt címe: "Elektronikus nyomáskapcsolók gyártása az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. műszer rekonstrukciója részére"

"PÁLYÁZATI AZONOSÍTÓ: GINOP-2.1.8-17-2017-00172"

"Kedvezményezett: WESZTA-T IPARI ÉS KERESKEDELMI KFT."

A szerződött támogatás összege: 15 millió Ft.

A támogatás mértéke:  25,74%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. július 12.

 

A WESZTA-T Kft. korábban Esztergom mára lakóövezetté nyilvánított körzetében üzemelt és egy jogszabályváltozás, valamint a cég folyamatos, dinamikus fejlődése miatt települt át az esztergomi ipari parkba. Az új helyszín megfelel a cég innovatív fejlődési terveinek és a dolgozók számára is kellemesebb környezetet biztosít. Az üzemcsarnokban található egy – hazánkban egyedülálló – 20 méter magasságú nagypontosságú mérőtorony is, amiben a szintmérők és egyéb műszerek hitelesítése történik.

 

A GINOP-2.1.8-17-2017-00172 pályázat keretében üzembeállított berendezés nagyban elősegítette a vállalat termelékenységének növekedését is, ami hozzájárult, hogy az újonnan belépő megrendelők által támasztott magas szintű követelményeket is folyamatosan tudjuk szavatolni.. Az üzembe helyezett új eszközzel, korszerű, a mai technológiákhoz alkalmazkodó elektronikus nyomáskapcsoló műszer gyártása valósul meg. A gyártásra kerülő műszer olyan minőségű és paraméterű termék létrehozása, mely megfelel a Paksi Atomerőmű által támasztott követelményeknek is. Jelen fejlesztésünk egyedi fejlesztést igényel, ezért elengedhetetlen volt a projektünkben nevezett CNC gyártócella beszerzése. Az újonnan gyártott eszköz előnye, hogy kiváltja a kisebb megbízhatóságú vagy megbízhatatlan mutatóval szerelt nyomásmérő manométereket és határérték kapcsolókat.

A megvásárolt géppel a WESZTA-T Kft piaci helyzete megerősödött, versenyképessége javult. Az üzembeállított új géppel sikerült újabb partnerekkel  tárgyalásokat kezdeményezniük, amiknek kapcsán előremutató, távlati együttműködések körvonalazódnak.

 

A projektről bővebb információ kérhető:

 

Kiss Zoltán

+36 26 540 571

zoltan.kiss@weszta-t.hu

infoblokk_kedv_final_CMYK_ERFA.jpg

 

Saját  fejlesztési lehetőségeink és fejlesztési apparátusunk tevékenysége mellett bevonunk külső erőket, pl. akadémiai kutató intézeteket, hazai egyetemi műhelyeket. Ezen túlmenően az említett fejlesztő bázisokkal közösen hazai és európai uniós pályázatokon indulunk. Ily módon bevonva külső erőket és forrásokat, lerövidítve egyes termékek fejlesztéséhez egyébként szükséges átfutási időt.

Alapvető célkitűzésünk minden esetben az, hogy a pályázati forrásokkal támogatott fejlesztési munka végeredménye gyártásba vihető, a piac által igényelt eszköz legyen.

A korábbi Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, jelenleg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, mint támogató 2012.11.14-én kelt döntése alapján a Weszta-T Ipari és Kereskedelmi Kft-t 164.100.850 Ft, vissza nem térítendő támogatásban részesítette, a ”Műszerfejlesztés talajvíz és egyéb vizek szénhidrogén szennyezettségének folyamatos megfigyelésére” c. pályaműre vonatkozólag. A fejlesztés konzorciumban, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA TTK MFA) szoros együttműködésével valósul meg.

Pályázati azonosító: KMR_12-1-2012-0107

 

 NKFI_ALAP_INFOBLOKK_1.jpgszechenyi_2020_logo_fekvo_color_gradient_CMYK.jpg